Selasa, 30 Disember 2008

Bapok Sedap!!

KAlau Stacy ada trademark dia sendiri.... aduh terlebih sudah!!


Shairi pun ada....


*Bapok Sedap!! ....



*[Bapak = sangat]

hehe

Malam semalam...

Sem baru dah bermula. 

Malam semalam pegi kelas...

Jalan... jalan.. jalan... (sorang-sorang)

naik bas... (sorang-sorang)

pasang mp3...(pun sorang-sorang... pakcik bas tu pun pasang radio je)

turun bas, jalan lagi... (laju skit.. dah lmbt ni...)

masuk kelas... tengok kiri.. tengok kanan... cari member...

nmpk joe dengan taufiq dah sengih2 dari jauh...

pegi kat diorang...duduk.... sembang2...




5 minit kemudian....

semua student bangun dan keluar dari dewan... ( macam nak balik je...)




10 minit kemudian...

aku berfikir...

apa motif aku datang sini....??

Isnin, 29 Disember 2008

format lagi...


Kereta kadang-kadang rosak. Tayar kadang-kadang pancit. Laptop kadang-kadang hang.

Aku pun kadang-kadang tak sihat la jugak.....

empat hari demam panas sejuk secara marathon...

Nasi tak lalu nak makan...

Air masak pun tak berapa nk pandang...

tapi... roti berbuku-buku gak habis...

air nak 100+ je....

Jadi jangan nak marah kat harta bile dorang rosak dengan mengatakan banyak buang duit...

sebab manusia pun ble rosak... banyak jugak guna duit...

hehe...


Selasa, 23 Disember 2008

Aku selalu mengharap...

Hidup tak semudah yang disangka. Perkara yang kita selalu inginkan belum tentu akan diperoleh. Namun hidup tetap memerlukan harapan. Tanpa harapan mungkin kamu akan kesedihan. Bersedih kerana apa yang diusahakan tidak tercapai. Jadi harapanlah yang mampu memberi kamu sinar harapan. Tapi jika kamu telah putus harap, apa lagi yang dapat kamu impikan...


Sabtu, 20 Disember 2008

PeNgHaRgAaN DaRi AkU UnTuKmU...


Semalam dia terjatuh lagi. Masuk ni sudah ntah berapa kali dia mengalaminya. Aku kasihan melihat dia begitu. Aku berasa serba salah kerana tidak dapat memberikan penjagaan yang baik dalam situasinya yang sebegitu rupa. Calar-calar di badannya mungkin sudah tidak terkira lagi. Maafkan aku. Aku tidak berniat untuk melukaimu. 

Masih tertera jelas di benak hatiku saat pertama kali aku berjumpa denganmu. Kala itu, aku melihat wajahmu begitu berseri-seri. Kulitmu yang merah dan cantik menarik perhatian seberapa ramai manusia yang melihatmu. Mereka juga selalu bertanya-tanya tentang dirimu. Kadang-kadang mereka menyatakan impian untuk memilikimu. Ahh, aku tidak membenarkan itu terjadi. Engkau milikku.

Tapi kini engkau sudah tidak seperti dulu. Luka-luka dan calar yang ada di tubuhmu semakin bertambah. Itu kerana kecuaian aku yang kadang-kadang terlupa untuk menghargaimu. Aku berterima kasih kepada dirimu kerana telah banyak membahagiakan diriku selama ini. Aku juga mendoakan supaya engkau akan sihat selalu.




















                      Jangan sedih-sedih...Nanti aku belikan cover set baru untuk kamu yea...

SoMeWHeRe...

Rasa mcm dah lama aku tak post gambar banyak-banyak kat blog ni.. kat bawah ni ada beberapa keping gambar kat belakang blok yang aku duduk sekarng ni. Sempoi tak? bangun pagi terus boleh buka tingkap dan nikmati pemandangan indah... 

Lagi satu perkara yang aku suka tentang tasik ni ialah keadaannya sama macam dalam cerita jepun. Kalau kamu perasan, kan diorang selalu guna side yang macam ni... contoh macam dalam cerita engine. MAsa tu hero dia buat latihan kat tepi sungai untuk sertai perlumbaan. hehh...

Gambar-gambar ni aku tangkap masa tengah joging petang-petang... rasa nak join je main kayak kat bawah ni tapi macam tak dapat je...







Selasa, 16 Disember 2008

Lintas langsung

Duduk di hadapan komputer dan menghadap ke tingkap sambil memandang ke sungai Guthrie juga sambil menulis menggunakan kelapan-lapan jari ditangan kiri dan kanan. Cuba teka apa yang aku tengah fikir sekarang...

Hmm...kamu memang hebat...

Aku mengantuk...


Ahad, 14 Disember 2008

rumusan...

Semalam, aku baru je join Faizal Tahir Fan Club atau lebih dikenali dengan nama Rockensteiners. Aku sebenarnya dah lama jadi peminat si Faizal ni. Sejak dari die kat OIAM lagi tapi baru semalam aku terfikir nak join. LAmbat... Lepas ni nak practise nyanyi banyak-banyak pulak, pastu nak masuk OIAM..hehheh.. biar terperanjat orang sebelah rumah nenek aku. 

Sebenarnya sekarang ni aku dah balik ke U... student lain sibuk bercuti, aku kene perah otak dah. Nasib baik bukan aku sorang je. Ramai lagi manusia lain kene join perah-memerah otak secara berjemaah. Letih beb..haha... Ni e-comm(english communication) punya pasal la ni. Waduh...

Balik ke U hari Jumaat lepas. Bawa beg berat-berat macam bawa batu. Ni sume kerna harapan si Kal ..nak sangat tengok koleksi cite Jepun aku. Nak tak nak, aku sumbat la dalam beg banyak-banyak. ..dah macam donat dah jadinya. Kalau tak bawak, nanti menangis pulak dia. Sape nak pujuk. Kalau perempuan ada gak la selera aku nak pujuk dia...

Ada lagi... di sini aku telah selamat melahirkan kekecewaan sebab tak sempat nak tengok juara lagu separuhakhir pop rock...huhuhu...

Selasa, 2 Disember 2008

To Be Continued

Maaf kepada siapa-siapa yang kadang-kadang membuka dan cuba melihat kalau-kalau ada perkara baru yang aku tulis.

Aku tak ada internet di rumah. Jadi faham-faham saja la...

Kalau dulu, aku menggunakan internet di pejabat...

:)

Aku akan cuba sambung nanti bila bermula semester baru...