Rabu, 12 September 2007

Selamat Berpuasa

Selamat berpuasa kpd semua umat Islam.Semoga amal ibadat yg dilakukan diterima Allah.Kalau dulu rase2 jahat sekarang ni kurangkanlah...klu rase2 dah baik...jadi lah bertambah baik...dan semoga ia akan berterusan sehingga di luar Ramadhan.

Dulu masa budak2 perkara yg aku suke time bulan poser ni ialah pegi masjid ,jumpe kengkawan...main mercun...main kejar2...hehe...klaka...tp tulah yg aku selalu buat bila time bulan pose...sembahyang tu ada jugak ...tp pastu main la...heheee....boleh percaya ke? percayalah...

Tapi aku masih berharap,tetap berharap, dah selalu berharap...hidup aku sebermulanya bulan yg mulia ni akan menjadi bertambah baik ...bertambah menarik..penuh dgn warna2 kehidupan yg indah...aku tau kite tetap kene menerima ape saje ketentuan Tuhan,tp tak salah utk aku inginkan kehidupan yg baik.kan...

Aku juga berharap akan menemui seseorg yg lebih baik dari dia...ntah kenapa aku susah nak lupakan dia...ahh...lupekan jer la die...k..aku kene balik..bile aku balik aku tak dapt nak menulis lagi...sbb kat rumah aku tak ada internet...klu kat cni plak..masa tak mengizinkan..tu yg ape yg aku tulis agak kelam kabut skit...sori yeh..nanti klu aku ade rezeki lebih...mungkin aku akan dapatkan broadband kat rumah...doakanlah utk aku..k..

Selasa, 11 September 2007

10 minit...

Time nak balik tinggal sepuluh minit je lagi.Staff2 lain sume da nak chow...aku sorang je lagi sibuk mengadap depan komputer.

Dalam sepuluh minit ni...macam2 aku nak tulis.Semuanye berpusing2 dalam fikiran aku...tp pelik..bila aku sentuh je papan kekunci komputer...semuanya jadi payah...idea2 aku macam dah tersekat oleh satu benda.Selalu bila aku duduk sorang2, macam2 yg timbul dari fikiran aku ni...dari perihal dunia hinggalah kpd pkara yg remeh temeh...erm...mungkin aku kene sediakan notebook utk memudahkan aku menulis segala ape yg aku fikirkan...hehe...

Isnin, 10 September 2007

macam-macam

Hari ni hujan dari pagi sampai ke petang.Staff kat jabatan tempat aku kerja semua sibuk.Maklumlah hari Isnin...patient2 yg tertangguh semua dibawa ke hari ni...mana tak sibuk dept. aku.Staff plak tgh kurang skang ni.Ada yg cuti,ada yg dah pindah tmpt lain, mcm2 lagi la...Aku plak ari ni..bz tu takdelah sgt...tp time nak balik baru la macam2 keje datang...tak kesah la...besok jer aku buat.hee..
Semalam aku pegi ambik lesen memandu,baru ambik kelas 5 jam...penceramah yg ceramah kitorang 2 dahsyat jugak.Bukan ape,dah tak macam kelas memandu dah dibuatnye,macam2 cerite yg dia crite kat kitorang...so xdelah boring sgt kat dalam tu.Awek? hmm..ramai jugak yg menarik...ade yg putih, kuning, yg tinggi, sederhana tinggi,hehe...ramai gak la ..tp aku kurang berminat plak.Knape yeh? agaknye masih teringatkan die kot.Siapa dia tu? haha...itu nanti aku crite lain kali,yg pasti,lepas ni aku nak kene ambik ujian komputer lak.Bleh aku jumpa awek2 tu.Bleh la aku berkenal-kenalan ngan diorang.hehe.Takde la aku asyik teringat kat dia jer...ai..dia lagi...
k...aku nak balik... :)

Jumaat, 7 September 2007

My Birthday

Esok birthday aku...tak tau la sambut ke tak...mungkin ye mungkin tidak...harap-haap ye...
Hari ni aku tak sempat nak tulis....tp ari ni aku masih ok...esok-esok mungkin aku tulis kot...hehe

Khamis, 6 September 2007

Bluesunshine??

Alhamdulillah, akhirnye berjaya gak aku menghasilkan blog aku sendiri.Setelah berhempas pulas mencari cara nak buat akhirnye ketemu jua.Susah sangat ke? takdelah susah mana pun ,cuma aku ni je yg tak pernah ambik tau pasal laman blog, tu yg jadi camtu.Apa-apa hal pun sekarang ni dah ada dan aku boleh tulis apa yang aku rasa sesuai.:)
Kenapa Bluesunshine? ada apa dengan "Bluesunshine"? takde apa-apa?...erm..hairan...tapi tulisan2 aku lepas ni mungkin akan menerangkan kenapa aku pilih "Bluesunshine".ok?